Těstoviny, tedy pasta, patří mezi moje velmi oblíbená jídla. Dají se připravovat na mnoho různých způsobů, příprava je jednoduchá a rychlá a přitom s trochou vynalézavosti jde o pokrmy náramně efektní. Zhubnout s nimi sice nezhubnete, ale co už... když to miluješ... no, však víte!
Co budete potřebovat (na 4 porce):
- 500 g špaget (1 balíček)
- 200 g roquefortu
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 200 g naložených sušených rajčat
- 2 stroužky česneku
- 200 ml rajčatového pyré, passaty
- sůl
- pepř
- čerstvou bazalku
Těstoviny uvařte dle návodu. Já mám nejraději čerstvé těstoviny, jejich chuť je nezaměnitelná a vždycky báječná, i když jsou samozřejmě o něco dražší.
V hluboké pánvi či v kastrolu rozpalte 2 lžíce olivového oleje, na něm krátce osmahněte česnek nakrájený na tenké plátky, přidejte rajčatové pyré či passatu, špetku soli a pepře. Vmíchejte do omáčky těstoviny a pokrájená naložená sušená rajčata. Budou-li se vám zdát těstoviny příliš suché, můžete přidat ještě 1 - 2 polévkové lžíce oleje, v němž byla rajčátka naložená. Nakonec vmíchejte na kostky nakrájený či nalámaný roquefort.
Na talíři každou porci ozdobte natrhanými čerstvými lístky bazalky. A snadná a rychlá večeře je hotová. Veškeré kouzlo tohoto receptu, a to mi věřte, je jen a pouze v použití kvalitních surovin, jejichž chutě a vůně se dohromady báječně snoubí.
Přeju Vám báječný den a dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat